Gratis bezorging vanaf 75 euro
Vertrouwde gezichten & goed advies
Fysieke winkel in Den Bosch
Veilig afrekenen met IDeal
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De winkel van Martijn (26) wordt zelfs bezocht door mensen uit Groningen

Al meer dan tien jaar is Martijn Lankhaar (26) te vinden op de vloer van ModeltreinCenter. De oud-stagiair maakte van zijn hobby een serieuze job en nam de zaak in de Vughterstraat over. “Als jongetje van vijf spotte ik de eerste stoomtrein in de Veluwe, nu heb ik een hele winkel vol.”

Martijn herinnert het zich nog goed. Hij was als 5-jarige op vakantie in de Veluwe en zag vol euforie hoe een oude locomotief over het spoor raasde. “Daar is de liefde begonnen. Toen ik tien was, kreeg ik mijn eerste Marklin-setje. Daarna werd mijn verzameling alleen maar groter en groter. De liefhebberij is langzaam gaan groeien.”

 

Dol op modeltreinen

Veel leeftijdsgenoten speelden buiten op straat, Martijn ook, maar toch besteedde de Bosschenaar liever elk vrij uurtje aan zijn verzameling: modeltreinen. “Pa en ik deden de techniek, moeder de aankleding. Bij mijn ouders staat nog steeds een baantje. Thuis heb ik geen modellen, die heb ik in de winkel al voldoende.”

“De man komt een trein halen en de vrouw mag dan shoppen”

Daar is geen woord aan gelogen: in de zaak in de Vughterstraat barst het van de modeltreinen. Vitrines vol locomotieven maken Martijn’s winkel een walhalla voor verzamelaars en hobbyisten. “Ik krijg bezoekers vanuit het hele land die speciaal voor de treinen naar Den Bosch komen.” Lachend: “De man komt een trein halen en de vrouw mag dan shoppen, zo werkt het vaak. De doelgroep is erg divers; er komen kids vanaf een jaar of drie binnen voor een trein op batterijen, maar ook verzamelaars die landschap bij hun baan willen bouwen. Of mensen die hun eerste trein uitzoeken. Zeker nu het vakantiegeld binnen is en mensen niet op vakantie gaan, hebben ze geld voor hobby’s.”

 

Begonnen als stagiair bij ModeltreinCenter

Een groep ontbreekt nog: dames. “Af en toe komt er een vrouwelijke klant, maar dat mogen er een stuk meer zijn”, zegt Martijn, die al vroeg bij ModeltreinCenter te vinden was. “Ik ben begonnen als stagiair en langzaam doorgegroeid naar winkelmedewerker. Een aantal jaren geleden heb ik de winkel overgenomen. Dat was echt gaaf. Ik ben nog jong, maar alles valt of staat met je eigen enthousiasme en inzet. Dat straal je ook uit naar de klanten, personeel en leveranciers.”

 

Martijn leert elke dag bij

Het grote verschil met toen en nu? “Als eigenaar heb je ook ander werk, zoals het repareren van treinen. Overigens doet mijn personeel dat nu, want ik heb daar geen tijd meer voor. Ik heb mijn handen vol aan runnen van de winkel, want vooral aan het einde van de week en in het weekend is het hier erg druk.” Daarnaast leert Martijn elke dag bij. 

“De toekomst ziet er rooskleurig uit”

Martijn zit bomvol plannen. Hij hoopt in de toekomst een tweede vestiging te open, wil aan de slag met het assortiment en de webshop en is van plan nog meer treinritten met de stoomlocomotief (bekend van Den Bosch onder Stoom) te organiseren. “Ik ben nog lang niet uitgegroeid. Het zijn allemaal hersenspinsels, maar het is goed om door te denken. De toekomst ziet er in ieder geval rooskleurig uit.” Voor wie zich al druk maakt: ontspannen doet Martijn óók. “Ik ga regelmatig uit eten en als het kan maak ik een leuk uitstapje naar het buitenland. En ik fotografeer nog altijd stoomlocomotieven in binnen- en buitenland. Die liefde is voor altijd.”

Passie voor stoomlocomotieven - “Die liefde is voor altijd”

Noviteiten 2023 - Neuheiten 2023 Bekijk hier de nieuwe programma's van 2023

ModeltreinCenter BLOG Lees hier het laatste winkel nieuws

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »